Reageer op bedrijf te koop bij Maas recreatie bedrijfsmakelaardij

informatie aanvraag.

Alvorens u documentatie van een door ons aangeboden bedrijf aanvraagt en/of u wilt zich inschrijven als geïnteresseerde in de aankoop van een recreatiebedrijf, willen wij de aandacht vestigen op het volgende:

Toelichting eigen vermogen

Het doel van de gegevensverstrekking via het hieronder vermelde inschrijfformulier is dat wij inzage vereisen en bepaalde gegevens vragen die absoluut noodzakelijk zijn om serieus met elkaar te kunnen onderhandelen. Wij kunnen namelijk alleen maar aanbieden aan personen die serieus kandidaat kunnen zijn. Een van de belangrijkste zaken daarbij is dat men 45 tot 50% eigen vermogen van de totale investering moet kunnen inbrengen. Het financieren van bedrijfsmatig recreatief onroerend goed is namelijk al jarenlang behoorlijk complex. Financiers beoordelen de investeringen in de recreatieve sector namelijk als zeer risicovol. De oorzaak hiervan is gelegen in de hoogte van de aanvangsinvestering in relatie tot de verplichting tot het betalen van rente en aflossing. Vaak wordt verondersteld dat de inbreng van een eigen vermogen van 25 tot 30% van de aankoopprijs toereikend is. Immers dit zijn vaak normen die bij de aankoop van andere onroerende zaken gebruikelijk zijn. Echter, door een aantal waardeverhogende en soms ook risicoverhogende factoren gaat dat niet op. Het verschil tussen de "marktwaarde" en de "financieringswaarde" is groter. Dit verschil wordt niet door de bankier gefinancierd en moet derhalve uit eigen vermogen komen. Dit heeft weer tot gevolg dat bij de aankoop van bedrijfsmatig recreatief onroerend goed, een inbreng van een eigen vermogen van zo'n 45 tot 50% noodzakelijk is.

Indien u reageert via ons aanbod wordt u na ontvangst en beoordeling van het door u ingevulde inschrijfformulier een geheimhoudingsverklaring toegezonden. Nadat u deze getekend heeft geretourneerd kunnen wij u de betreffende documentatie verstrekken.

*

Uw gegevens


Betreffende inschrijven zoekersbestand

Wilt u informatie over een specifiek bedrijf uit ons aanbod?Ik ben op de hoogte van de inhoud van de Privacy Policy en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen over mijn vraag of opmerking.