• Camping Beringerzand
Maas recreatie bedrijfsmakelaardij
Terug

ons aanbod.

Camping Beringerzand

Namens de eigenaar bieden wij geheel vrijblijvend aan de materiële vaste activa van Camping Beringerzand te Panningen, dé kindercamping in Noord-Limburg. www.beringerzand.nl/

Onderhavig object heeft een oppervlakte van circa 21,75 hectare en is voorzien circa 484 standplaatsen en uitgebreide voorzieningen zoals:

 • het horecagebouw, waarin onder andere Familierestaurant Klein Volk en Bar & Feestzaal Patershof zijn ondergebracht;
 • het hoofdgebouw, waarin onder andere de receptie en Speel & Zwemparadijs Kinjerkriebel zijn ondergebracht;
 • de supermarkt;
 • twee bedrijfswoningen;
 • vier sanitair gebouwen;
 • overige opstallen.
De vraagprijs voor de materiële vaste activa bedraagt € 3.950.000,= kosten koper.

Ligging
Camping Beringerzand is gelegen aan de Heide 5 te Panningen. Panningen is het grootste dorp van de gemeente Peel en Maas en is centraal in Limburg gelegen. Onderhavig object is gelegen in een agrarisch omgeving in het buitengebied, ten noordwesten van de dorpskern van Panningen.
 
Camping Beringerzand is een prima uitvalsbasis voor diverse activiteiten. In Limburg zijn een drietal Nationale Parken gelegen: de Groote Peel, de Maasduinen en de Meinweg. De omgeving biedt diverse fiets- en wandelmogelijkheden. In de omgeving zijn diverse (dag)recreatieve voorzieningen gelegen, waaronder Attractiepark Toverland, de Maasplassen, de Kasteeltuinen Arcen, Aardbeienland en Speelpark Klein Zwitserland. Voorts behoort een bezoek aan steden als Roermond en Venlo, alsmede het witte stadje Thorn, tot de mogelijkheden.

Algemeen
Camping Beringerzand heeft een rijke historie en is een van de oudste recreatieoorden van Nederland. In 1904 werd een gedeelte van het terrein aangekocht door de Orde der Lazaristen en een jaar later werd aangevangen met de bouw van het ‘hoofdgebouw’, de huidige Bar & Feestzaal Patershof. Er zijn nog diverse historische elementen aanwezig, waaronder de Mariagrot/Lourdesgrot, de Calvarieberg en de historische midgetgolftuin Emmaüs. Tot 1965 was Beringerzand in handen van de kloosterorde en sinds 1970 is het een camping. In 1977 werd het Beringerzand overgenomen door de huidige eigenaar en door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een hoogwaardig verblijfsrecreatief bedrijf met de aanwezigheid van horecavoorzieningen, een overdekte speeltuin, een overdekt zwembad en vele andere voorzieningen.
 
Camping Beringerzand is een verblijfsrecreatief bedrijf dat wordt geëxploiteerd met in totaal circa 484 standplaatsen, als volgt onder te verdelen:

 • circa 130 jaarstandplaatsen;
 • circa 340 toeristische standplaatsen;
 • 14 verhuureenheden, verdeeld over:
  • 9 verhuurcaravans;
  • 3 tipi-tenten;
  • 2 bamboe lodge tenten.
Camping Beringerzand beschikt over diverse voorzieningen, zo zijn horecavoorzieningen als Familierestaurant Klein Volk en Bar & Feestzaal Patershof aanwezig en een supermarkt aanwezig. Voorts behoort Speel & Zwemparadijs Kinjerkriebel tot onderhavig object, dat voorziet in een binnenspeeltuin en overdekt zwembad. Onderhavig object beschikt onder andere over een buitenzwembad, midgetgolftuin, visvijver, sportveld, etc.
 
De vraagprijs voor de materiële vaste activa bedraagt € 3.950.000,= kosten koper.
 
Van onderhavig object is een uitgebreide brochure beschikbaar. In deze brochure wordt de locatie, de aanwezige zaken en de exploitatie nader besproken. Mocht u of één van uw relaties naar aanleiding van bovenstaande informatie interesse hebben in bovengenoemd recreatiebedrijf, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen zodat wij u van nadere informatie kunnen voorzien.

Reageer